Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Pily na kosti do každé profi kuchyně

Blog

Elektrická pásová pila je nezbytným pomocníkem pro každý provoz, jehož denním chlebem je práce s masem. Díky vysokému výkonu si pily na kosti poradí s čerstvým i zmrzlým masem a problémy jim nebudou činit ani tvrdé kosti.

Výběr tohoto potravinářského stroje podřiďte svým požadavkům a nárokům. Pily se od sebe liší nejen rozměry, ale také výkonem či výrobním materiálem. V neposlední řadě je důležité vsadit na spolehlivého výrobce, který se zaměřuje výhradně na výrobu potravinářských strojů.

Pila na kosti ulehčí vašemu personálu práci

Výrobní materiály a provedení

Pily na kosti se vyrábí z materiálů, které splňují přísné hygienické požadavky na styk s potravinami. Zároveň jsou odolné proti rzi a snadno se udržují. Nejčastěji se setkáte s pilami vyrobenými z eloxovaného hliníku, nebo nerezové oceli.

Hliníkové pily na kosti

Pro jejich výrobu se používá hliník s povrchovou úpravou eloxování. Díky ní získává hliník odolnost proti poškrábání, oděru i působení vody. Eloxování pomocí elektrického proudu vytvoří na povrchu hliníku tvrdou vrstvu oxidu, která je k povrchu hliníku chemicky vázaná. Tloušťka vrstvy oxidu odpovídá požadavkům potravinářského průmyslu. Hliník patří k levnějším materiálům, proto jsou i pily na kosti z něj vyrobené levnější.

Pily na kosti z nerezové oceli

Nerezová ocel není v potravinářském průmyslu žádným nováčkem. Díky svému chemickému složení odolá jak korozi chemické, tak elektrochemické. Výhodou je, že není magnetická, nepodléhá mechanickému poškození a při vysokých teplotách nedojde k jejímu zakalení. Stroje do potravinářského průmyslu se vyrábějí z austenitické korozivzdorné oceli, která se označuje jako AISI 304. Pily z toho materiálu patří k těm dražším.

Provedení

Z hlediska provedení můžeme pily rozdělit na stolní a volně stojící. Stolní pily mají kompaktnější rozměry, takže se skvěle hodí do kuchyní, hotelů či penzionů. Volně stojící pily se uplatní například na jatkách.

Bezpečnostní prvky

Každá pila disponuje komplexem ochranných prvků, mezi které můžeme zařadit protiskluzové zakončení noh u volně stojících pil. Protiskluzové prvky najdete i na spodní části stolních pil. U každé pily rovněž najdete bezpečnostní tlačítko, které v případě nehody přeruší provoz. Také pilový pás je opatřen bezpečnostním krytem, který zároveň slouží pro nastavení výšky řezání na základě tloušťky masa. Motor přístrojů je vybavený tepelnou ochranou. Samozřejmostí je vysoké bezpečnostní krytí IP, díky kterému můžete na pilách pracovat i s mokrými potravinami. Kladky a ventilované motory disponují těsněním.

Rychlá a čistá práce

Pily na kosti se od sebe liší výkonem, ale také délkou pily a rozměry pracovní plochy. Proto při výběru zohledněte, jaké potraviny budete na pile nejčastěji řezat.

Díky ostrým kaleným břitům dosáhnete perfektně hladkého řezu s minimem odpadu. Pomocí několika typů posunovadel bez problémů nakrájíte i patku zmrzlého masa na dokonalé plátky. Díky pokročilému nastavení nakrájíte maso na stejné kusy. Odolnost břitů v kombinaci s vysokým výkonem vám umožní na pile zpracovávat zmrzlé maso včetně žeber a ryb. Poradí si také s kostmi a čerstvým masem.

Přístroje jsou díky dostatečnému krytí IP snadno omyvatelné pod vodou. Navíc je jednoduše rozložíte a jednotlivé části bez problémů očistíte. Odpad z řezaných potravin se zachytává v praktické sběrné nádobě, takže podlaha i pracovní prostor zůstávají čisté. Pily na kosti jsou konstruovány tak, aby spolehlivě splnily požadavky na rychlou, efektivní a bezpečnou práci.

Dopřejte svým kuchařům to nejlepší. Kvalitní pily na kosti jim ušetří čas se zpracováním, což zefektivní celý provoz kuchyně.