Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Jak vybrat vhodný kávomlýnek?

Blog

Ve světě profesionální přípravy kávy je kávomlýnek hned po kávovaru druhým nejdůležitějším přístrojem. Vlastníte-li tedy prodejnu kávy nebo provozujete restauraci, bar či kavárnu, profesionální mlýnek na kávu by vám rozhodně neměl chybět ve výbavě.

Zákazníci dnes již poznají kvalitně připravenou kávu a pokud ji u vás najdou, můžete si být jistí, že se k vám také vrátí. Z předem namletých kávových zrn však kvalitní nápoj rozhodně nepřipravíte: kávě bude chybět správné aroma, a navíc si pro různé kávové nápoje nebudete moci zvolit hrubost namletí. Právě proto je profesionální kávomlýnek v každé provozovně, která chce servírovat kvalitní kávu, naprostou nutností.

kavomlynek

Co nesmí profesionálním kávomlýnkům chybět

Je samozřejmé, že finální výběr konkrétního modelu kávomlýnku budete chtít přizpůsobit individuálním potřebám vaší provozovny. Níže uvedené parametry a vlastnosti jsou však univerzální a neměly by chybět žádnému profesionálnímu mlýnku na kávu, ať už je určen do jakéhokoliv provozu.

Stabilní konstrukce

Profesionální kávomlýnek vám nemá překážet, ale sloužit. Do provozovny, kde je potřeba servírovat připravenou kávu rychle a efektivně, si nemůžete dovolit umístit mlýnek, který by nebyl stabilní nebo se dokonce posouval ze svého místa. Také proto si ohlídejte váhu vybraného mlýnku: měl by mít minimálně 10 kg.

Přehledné a přístupné ovládání

Veškeré ovládací prvky mlýnku, jako je nastavení hrubosti mletí, ovládání časovače pro mletí jednotlivých porcí nebo nastavení velikosti dávky musí být pohodlně přístupné, bez nutnosti mlýnkem otáčet nebo jinak manipulovat.

kava

Výdrž

Profesionální kávomlýnek musí vydržet v provozu často i několik hodin, bez toho, aby se přehříval nebo ztrácel výkonnost. S dlouhou životností jde ruku v ruce také snadná údržba: ujistěte se, že veškeré prvky mlýnku jsou snadno oddělitelné a lze je lehce vyčistit. Konkrétně je řeč o odnímatelné násypce a přístupu k celému mlecímu ústrojí mlýnku.

Konzistence při mletí

Tento parametr úzce souvisí s výdrží mlýnku. Dobrý profesionální kávomlýnek si zachovává přesně nastavenou hrubost mletí, kdy je zachována rovnoměrná velikost namletých fragmentů. Jedině tak můžete připravovat lahodné kávové nápoje vyžadující různě hrubé namletí: například káva pro přípravu ve french pressu vyžaduje hrubé mletí, zatímco pro přípravu v džezvě potřebujete extra jemný prášek.

Výběr mlýnku přizpůsobte provozu

Kávomlýnek vybírejte také podle toho, v jaké frekvenci hodláte ve své provozovně kávu připravovat. Tomu můžete přizpůsobit velikost a objem násypky, ale také to, zda bude mlýnek mlít kávu přímo do páky, anebo do integrovaného dávkovače. Mlýnky s mletím do páky jsou vhodnější pro menší kavárny, mlýnky s dávkovačem se zase hodí do provozoven s vysokou frekvencí přípravy.

Ať již je vaše provozovna malá nebo velká, nikdy nepodceňujte důležitost kávomlýnku v procesu přípravy kvalitní a chutné kávy.