Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Vertikální kutry

Blog

Chtěli byste ve své restauraci či občerstvení podávat tu nejjemnější domácí majonézu, paštiku nebo pyré, ale tak, aby tyto pochutiny šly vyrobit v podstatě bez námahy a rychle? Pak rozhodně potřebujete vertikální kutr!

Co všechno dovedou vertikální kutry a hodí se do vašeho provozu?

Chtěli byste ve své restauraci či občerstvení podávat tu nejjemnější domácí majonézu, paštiku nebo pyré, ale tak, aby tyto pochutiny šly vyrobit v podstatě bez námahy a rychle? Pak rozhodně potřebujete vertikální kutr!

guacamole

Vertikální kutr nejen vyšlehá nadýchané pomazánky a emulze, ale zvládne i uhníst těsto, připravit strouhanku, nasekat bylinky, nadrtit oříšky či mandle nebo rozmělnit maso. Využijete ho tedy nejen v restauraci, ale i v lahůdkářství, cukrárně nebo u cateringu. Své uplatnění však najde i mimo oblast gastronomie: díky schopnosti tvořit dokonale homogenní směsi a emulze jej ocení i ve vědecké laboratoři.

Hygiena i bezpečnost zaručeny

Vertikální kutry zkrátí přípravy do té doby náročných pokrmů na absolutní minimum, takže vám i kuchaři zbyde čas na realizaci kulinářských fantazií.

Ani s údržbou se nebudete muset nijak zvlášť namáhat: většinu součástek kutru můžete dát klidně do myčky. A jelikož jsou nože kutru ostré jako břitva, mají přístroje pro vaši bezpečnost nainstalovanou magnetickou pojistku a motorovou brzdu. Pro případ, že byste chtěli s kutrem častěji hýbat, si můžete k některým modelům dokoupit vysouvací kolečka.

Široká nabídka funkcí již v základu

Kromě odnímatelné nádoby s průhledným víčkem, díky kterému můžete dohlížet na proces přípravy, jsou všechny vertikální kutry vybavené tříúrovňovými noži z vysoce kvalitní nerezové oceli. Výška spodního ostří se dá přitom regulovat, takže zvládnete připravit i malé porce. Nože v základním provedení mají ostří rovné, pokud ale chcete, dají se dokoupit i nože se zubatým nebo jemně zvlněným ostřím. A jaký je mezi nimi rozdíl?

Rovné ostří

S rovným ostřím, které je součástí základní dodávky, toho zvládnete víc, než byste čekali:

  • Nahrubo vám naseká třeba maso na karbanátky.
  • Najemno vám naseká například mrkev na pyré.
  • Připravíte s ním jemné pěny, emulze, omáčky a pomazánky.

Hrubé zubaté ostří

Nože s hrubým zubatým ostřím si dokupte v případě, že byste chtěli, aby vám kutr nasekal mandle, oříšky a zmrzlé či jiné tvrdé potraviny. Potřebovat jej budete i na hnětení těsta.

Jemné zubaté ostří

Nože s jemně zubatým ostřím jsou určené na sekání delikátních a křehkých vonných bylinek či zeleného koření. Ať už se chystáte připravit pořádný tatarák, exotické guacamole nebo tu nejnadýchanější čokoládovou pěnu, bez vertikálního kutru to zkrátka nebude ono.