Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Softcooker: Vakuový vařič, který dokáže zachovat živiny v potravinách

Blog

Chcete ve své restauraci připravovat jídla šetrněji, aby neztratily nejen živiny, ale ani chuť či barvu? Pak přemýšlejte o softcookeru. Ten slouží k pozvolnému a zdravému vakuovému vaření, které můžete znát také pod označením sous-vide. Vaření probíhá ve vodní lázni při konstantní nízké teplotě.

Chcete ve své restauraci připravovat jídla šetrněji, aby neztratily nejen živiny, ale ani chuť či barvu? Pak přemýšlejte o softcookeru. Ten slouží k pozvolnému a zdravému vakuovému vaření, které můžete znát také pod označením sous-vide. Vaření probíhá ve vodní lázni při konstantní nízké teplotě.

Softcooker

Díky tomu, že nenarušuje strukturu potravin, dokáže vařič softcooker zachovat jejich čerstvý vzhled a také šťavnatost. Nemusíte se tak bát nepopulárního vysušení, například masa, během přípravy. Nehrozí naopak ani nasáknutí potravin vodou či jejich rozvaření. Výhodou je také pouze zanedbatelný úbytek hmotnosti.

Kuchyně nestíhá? Softcooker se ohlídá sám

Jednotlivé typy potravin se vaří ve vakuových sáčcích. V nich je pak možné uvařené pokrmy uchovávat i v chladničce a pouze je ohřát, až bude třeba. Softcooker dokáže udržovat konstantně nízkou teplotu i ve větším množství vody, do níž jsou sáčky ponořeny, a díky tomu zvládne zachovat důležité živiny, ale i aroma, měkkost či šťavnatost. Potraviny se ohřejí rovnoměrně ze všech stran.

Obzvlášť v kuchyních restauračních provozů, kde panuje často hektická atmosféra, toto zařízení oceníte. Nepotřebuje totiž stálou kontrolu a vaší pozornost – stačí jen nastavit teplotu, která se bude nepřetržitě zobrazovat na digitálním displeji. Jde o profesionálního pomocníka vyvinutého pro náročný provoz kuchyní velkých restaurací čí hotelů.

Potraviny v sáčcích jednoduše vložíte do vody

Jak tedy vaření pomocí softcookeru probíhá? Nejprve umístěte potraviny do sáčků a pomocí vakuovacího přístroje vysajte vzduch. Zaměřte se na dostatečnou kvalitu sáčků: doporučují se vícevrstvé typy, které se jen tak neprotrhnou.

Maso či zeleninu můžete předem naložit, ochutit nebo až do pytlíku přidat například česnek, máslo nebo čerstvé bylinky. Maso by mělo být předem naporcováno a lze jej před vložením do sáčku ještě zprudka osmahnout.

Softcooker koupíte jako nerezovou nádobu s integrovaným topným tělesem nebo jako samostatný vařič, který je třeba připojit k vhodné nádobě. V obou případech do nádoby napusťte dostatečné množství vody a na softcookeru nastavte požadovanou teplotu. Je třeba počkat, až se voda dostatečně zahřeje – napoví vám digitální displej. Poté do vody vložte pytlík s potravinami zbavený vzduchu.

Vakuový vařič se hodí i do vaší kuchyně

Softcooker je ideální pro restaurační zařízení, protože s ním bez námahy a nutnosti kontroly připravíte větší množství různých pokrmů, které lze udržovat teplé nebo uložit do lednice a později ohřát. Můžete si jej ale pořídit i do domácnosti. Pokud vás vaření baví a zakládáte si na dokonalé chuti pokrmů, ale chcete také, aby si zachovaly dostatek živin, bude pro vás softcooker tím pravým pomocníkem.