Zdravý životní styl, k němuž samozřejmě patří i zdravé jídlo, vyznává stále více zákazníků restaurací. Abyste si i vy své zákazníky udrželi, a pravděpodobně získali i nějaké další, možná by stálo za to osvěžit vaše menu, případně nabídnout zdravější variantu stávajících pokrmů.
Zdravý životní styl, k němuž samozřejmě patří i zdravé jídlo, vyznává stále více zákazníků restaurací. Abyste si i vy své zákazníky udrželi, a pravděpodobně získali i nějaké další, možná by stálo za to osvěžit vaše menu, případně nabídnout zdravější variantu stávajících pokrmů.
Kdo chce jít v gastronomii s dobou, měl by hostům nabídnout alespoň část jídel z menu ve zdravé podobě. A nezáleží přitom na tom, jestli provozujete kavárnu, rychlé občerstvení, hotel nebo velkou restauraci. Několik šikovných rad se vám bude hodit vždycky: potěšíte stávající zákazníky a získáte tak i spoustu nových. Nevíte, kde začít? Anebo vás nic nenapadá? Nevadí, od toho je tu tento článek.
Každý kuchař ví, jak krájet cibuli a má také vlastní tipy na recepty. Ne všichni ale znají umění vizuálně přitažlivého servírování: a to je škoda. Je známo, že hosté vychutnávají pokrmy i očima, takže se rozhodně vyplatí znát pár jednoduchých pravidel, která udělají i z obyčejného jídla zážitek.
Trend snídaní a brunchů v kavárnách či restauracích hýbe světem již několik let. Pokud přemýšlíte, že i vy nabídnete hostům snídaňové menu, zkuste se odlišit od konkurence a začleňte i zdravé varianty jídel.
Podobným způsobem můžete postupovat i v případě, že hledáte tipy na zdravý oběd: stačí například nabídnout celozrnnou variantu knedlíků nebo zařadit do menu velké saláty.