Ať už provozujete hotel, restauraci nebo bar, vždy se musíte nějak vypořádat s problémem použitého nádobí. V době pokročilých technologií je jasné, že nebudete talíře ani sklenice mýt v ruce, ale pořídíte si na to myčku. Která je však ta pravá právě pro vás?
Ať už provozujete hotel, restauraci nebo bar, vždy se musíte nějak vypořádat s problémem použitého nádobí. V době pokročilých technologií je jasné, že nebudete talíře ani sklenice mýt v ruce, ale pořídíte si na to myčku. Která je však ta pravá právě pro vás?
Jiný typ myčky se vám totiž vyplatí v případě, že provozujete malý bar nebo kavárnu a jiný zase tehdy, když vyváříte ve velkém pro velký počet strávníků. Jedno je však jisté: čisté nádobí, sklo i vyleštěné příbory jsou pro zákazníka základním standardem — pakliže se ho hosté nedočkají, v tom nejlepším případě z vašeho podniku odejdou, v tom horším vás rovnou nahlásí hygieně.
Zářivá čistota se tedy rozhodně vyplatí. Z jakých druhů komerčních myček můžete vybírat?
Barové myčky se vzhledem ke své kapacitě hodí především do menších podniků, konkrétně barů, kaváren, cukráren a malých restaurací, případně i do kuchyní v mateřských školkách. Jedná se o jednoduše ovladatelné přístroje, které jsou navíc rychlé a spolehlivé. Podle potřeb vaší provozovny si můžete vybrat ze dvou podtypů barových myček: na sklo – v případě, že provozujete menší hospodu nebo bar – nebo na menší nádobí.
Klasické myčky nádobí, do kterých můžete umístit různé typy talířů stejně jako misky, sklenice i příbory. Všechny moderní komerční myčky nádobí jsou nehlučné a ovládají se téměř samy. Jednotlivé modely se od sebe liší především svým výkonem: tedy počtem sklenic a talířů, které jsou schopné umýt za 1 hodinu. Právě tento parametr byste měli při výběru vzít v potaz a přizpůsobit jej potřebám vašeho podniku.
Průběžné myčky jsou skvělý vynález, určený do velkých a frekventovaných provozů, kde se v rámci jedné směny podává nad 230 porcí jídla. Pracují super rychle, ale přitom efektivně a dají se průběžně doplňovat špinavým nádobím i během mycího cyklu.
Myčky černého nádobí se hodí do každé provozovny, v níž se připravují pokrmy. Tento typ myček je určen na pánve, pekáče, hrnce a další nádoby, jež slouží svému účelu v kuchyni.
Vedle myček existují ještě také různé typy leštiček nádobí:
S leštičkou na příbory se vám nestane, že by na vidličce či lžíci zůstaly viditelné zaschlé kapky tvrdé vody. Tyto přístroje jsou určené k usušení a vyleštění umytých nerezových či stříbrných příborů. Jednotlivé modely se od sebe liší především kapacitou.
Díky leštičkám sklenic už na vašem skle neuvidíte nežádoucí vápenné skvrnky po mytí v myčce. Slouží jak k usušení, tak k následnému perfektnímu vyleštění téměř všech typů sklenic a skleniček.
Nezapomínejte, že hygienicky čisté nádobí, příbory a sklenice jsou samozřejmou součástí úspěchu v oboru gastronomie.