Máte bistro, restauraci anebo provozujete třeba školní jídelnu či supermarket? Potom nejspíš máte v nabídce i sekanou, karbanátky, hamburgery nebo jiné pochoutky z mletého masa, k jehož tvorbě pochopitelně potřebujete profesionální mlýnek.
Při výběru profesionálního mlýnku na maso je potřeba vždy důkladně zvážit všechny proměnné a přizpůsobit jeho parametry přesně na míru potřebám vašeho provozu. Jedině tak totiž budete moci uspokojit poptávku vašich zákazníků a zároveň stihnete zpracovat své zásoby surovin. Které proměnné je však třeba zvážit?
Velikost vaší provozovny – nebo spíše předpokládaná vytíženost mlýnku – je asi nejzásadnější parametr pro výběr vhodného přístroje. Mlýnky na maso se podle něj rozděluje do 3 skupin:
Velká většina profesionálních mlýnků na maso je dodávaná se dvěma šajbami o různém průměru výstupu, kolem 4,5 až 6 mm. Pokud plánujete vyrábět pochutiny, které vyžadují jemnější (již od 2 mm) nebo naopak hrubší (až do 8 mm) mletí, ujistěte se, že lze k vámi vybranému modelu mlýnku dokoupit šajbu v požadovaném průměru.
Plánujete-li svým hostům servírovat dnes tolik oblíbené hamburgery, nezapomeňte se přesvědčit, že je pro vybraný model dostupné nasazovací zařízení na jejich tvorbu.
Ať už je vaše provozovna jakkoliv velká či malá, určitě nechcete zbytečně utrácet za energie. Vyberte si tedy několik různých modelů mlýnků s podobnými parametry a porovnejte jejich spotřebu energie.
Další zásadní věcí je hygiena: mlýnek na maso by se měl dát snadno rozebrat na jednotlivé části, které pak můžete dle potřeby snadno vyčistit nebo v případě opotřebení nahradit.
Jakmile budete mít k dispozici ten správný mlýnek na maso, budou se na vaše karbanátky, burgery i sekanou sbíhat zákazníci ze širokého okolí.