Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Jak si vybrat správný mlýnek na maso, který bude pro váš provoz ideální

Blog

Máte bistro, restauraci anebo provozujete třeba školní jídelnu či supermarket? Potom nejspíš máte v nabídce i sekanou, karbanátky, hamburgery nebo jiné pochoutky z mletého masa, k jehož tvorbě pochopitelně potřebujete profesionální mlýnek.

Při výběru profesionálního mlýnku na maso je potřeba vždy důkladně zvážit všechny proměnné a přizpůsobit jeho parametry přesně na míru potřebám vašeho provozu. Jedině tak totiž budete moci uspokojit poptávku vašich zákazníků a zároveň stihnete zpracovat své zásoby surovin. Které proměnné je však třeba zvážit?

mlynek-na-maso

Jak velká je vaše provozovna?

Velikost vaší provozovny – nebo spíše předpokládaná vytíženost mlýnku – je asi nejzásadnější parametr pro výběr vhodného přístroje. Mlýnky na maso se podle něj rozděluje do 3 skupin:

  1. Mlýnky pro nízkou zátěž, které se hodí do malých provozů, například bister. V chodu vydrží 15 minut a následuje 15minutová přestávka.
  2. Mlýnky pro střední zátěž jsou určené do středně velkých provozoven, kdy zvládnou být v chodu hodinu, po které následuje 10minutová přestávka.
  3. Mlýnky pro vysokou zátěž mohou být v provozu nepřetržitě. Hodí se do velkých provozoven a supermarketů.

Jaké produkty chcete připravovat?

Velká většina profesionálních mlýnků na maso je dodávaná se dvěma šajbami o různém průměru výstupu, kolem 4,5 až 6 mm. Pokud plánujete vyrábět pochutiny, které vyžadují jemnější (již od 2 mm) nebo naopak hrubší (až do 8 mm) mletí, ujistěte se, že lze k vámi vybranému modelu mlýnku dokoupit šajbu v požadovaném průměru.

Plánujete-li svým hostům servírovat dnes tolik oblíbené hamburgery, nezapomeňte se přesvědčit, že je pro vybraný model dostupné nasazovací zařízení na jejich tvorbu.

Co platí pro všechny

Ať už je vaše provozovna jakkoliv velká či malá, určitě nechcete zbytečně utrácet za energie. Vyberte si tedy několik různých modelů mlýnků s podobnými parametry a porovnejte jejich spotřebu energie.

Další zásadní věcí je hygiena: mlýnek na maso by se měl dát snadno rozebrat na jednotlivé části, které pak můžete dle potřeby snadno vyčistit nebo v případě opotřebení nahradit.

Jakmile budete mít k dispozici ten správný mlýnek na maso, budou se na vaše karbanátky, burgery i sekanou sbíhat zákazníci ze širokého okolí.