Šokový zchlazovač a zmrazovač DOLOMITI 14T GELATERIA od
italského výrobce SIRMAN.
	- velkokapacitní zařízení pro rychlé zchlazování a zmrazování
	potravin
- vyšší příkon zajišťuje silnější a rychlejší
	zchlazení/zmrazení, což je důležité, aby se zabránilo tvorbě krystalů a
	zajistila se správná textura potravin
- programovatelný elektronický ovládací panel
- teplotní sonda pro přesnou kontrolu teploty
- programy šokového zmrazení a zchlazení, ztvrdnutí (hard) a funkce
	udržování teploty
- vyhřívané těsnění dveří zabraňuje jejich zamrznutí
- systém cirkulace vzduchu chrání před znehodnocením potravin
- program odmrazování
- otevírání dvířek vlevo nebo vpravo 
- kapacita: 14 x GN 1/1 nebo plechy 60×40 cm
- nastavitelná vzdálenost mezi vsuvy 50 mm
- 3 ventilátory
- ekologické chladivo R290
- vyrobeno z nerezové oceli AISI 304
- nerezové nohy
Programy:
	- šokové zmrazení – rychlé zmrazení potravin na velmi
	nízkou teplotu – 18 °C v co nejkratším čase, aby se zachovala kvalita
	potravin a minimalizovala se tvorba ledových krystalků
- šokové zchlazení – rychlé ochlazení teplých jídel
	na teplotu + 3 °C, aby se zabránilo množení bakterií a zachovala se
	čerstvost
- udržování teploty – po dokončení zchlazení nebo
	zmrazení zařízení udržuje potraviny na cílové teplotě, dokud nejsou
	přemístěny do dalšího úložiště nebo servírovány
- hard – tvrdé zchlazení nebo zmrazení -
	intenzivnější režim – zařízení pracuje s vyšším výkonem, aby
	proces zchlazení nebo zmrazení proběhl ještě rychleji a hlouběji, často
	používáno u hustých a objemnějších pokrmů
Výkon:
	- zchlazení: 12 kg – z + 70 °C na + 3 °C za 90 minut
- zmrazení: 9 kg - z + 70 °C na - 18 °C za 240 minut