Blixér je zařízení, které kombinuje funkci mixéru a kutru.
Nejvhodnější jsou pro přípravu kašovité stravy v nemocnicích, pečovatelských domech, kojeneckých ústavech nebo jeslích.
Stolní blixéry mají opravdu široké využití. Od přípravy polévek, omáček, smoothies až po drcení sušenek nebo ořechů. Jejich vysoký výkon a dokonalé ostří vám umožní dosáhnout hladkých a konzistentních textur.
Zajímá vás více informací? Klikněte na tlačítko.
Stolní blixéry
- vhodné pro přípravu kašovité stravy v nemocnicích, kojeneckých
ústavech, ÚSP, jeslích s max. denní kapacitou do
200 porcí.
Speciální typy kutrů, které kombinují funkci mixéru a kutru
umožňují:
- dokonalé rozmělnění surovin díky speciálnímu noži a stíracímu
rameni víka i nádoby
- snadnou přípravu mixovaných jídel ze syrových nebo vařených
surovin – v tekuté, polotekuté a kašovité formě
- realizaci pokrmů se změněnou strukturou podávané individuálně ve
zdravotnických zařízeních
- přípravu chuťovek, předkrmů, zákusků, šlehaných krémů, emulzí
nebo i specialit
- zachování původní kompozice pokrmu – předkrm, hlavní jídlo,
dezert, vařené jídlo či v syrovém stavu
- zachování nutriční hodnoty a nezbytných vitamínů