Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

V čem spočívá největší výhoda lávových grilů a proč si jeden pořídit

Blog

Ať už ve vaší provozovně připravujete lahodné burgery, šťavnaté steaky nebo křupavé kuřátko, určitě se snažíte, aby jejich chuť byla co nejlepší. A věděli jste, že právě s tím by vám mohl pomoci lávový gril?

lávový gril

Ať už ve vaší provozovně připravujete lahodné burgery, šťavnaté steaky nebo křupavé kuřátko, určitě se snažíte, aby jejich chuť byla co nejlepší. A věděli jste, že právě s tím by vám mohl pomoci lávový gril?

Lávový gril vám umožní připravit lahodné špízy, ryby, steaky i zeleninu tak jako na pravém barbecue, ovšem se zjevnými výhodami. Pokrmy z lávového grilu jsou zdravější, zachovávají si plnou, bohatou chuť a vám oproti tradičnímu barbecue grilu odpadají starosti s grilovacími briketami a popelem.

Elektrický, nebo plynový?

Kromě zjevného rozdílu, že jeden typ lávových grilů potřebuje přípojku na plyn, a ten druhý na elektřinu je mezi oběma druhy zařízení ještě jedna zásadní odlišnost:

  • elektrický lávový gril používá k rychlému a rovnoměrnému přenosu tepla skutečné lávové kameny,
  • plynový lávový gril pracuje místo lávových kamenů se speciálními sálavými topnými články.

Čemu dáte přednost, to záleží jen na vás. Skutečné lávové kameny dodávají pokrmům autentické a originální aroma, ovšem sálavé topné články se zase daleko lépe čistí.

Vlastnosti lávových kamenů

Lávový kámen na gril je vysoce porézní, přírodní kámen, který do sebe absorbuje vypečený tuk. Zaručuje tím zdravou přípravu grilovaných jídel, bez nepříjemné chuti přepáleného oleje. Lávový kámen odolává i velmi vysokým teplotám, akumuluje a pomalu distribuuje teplo, takže zajistí dokonale rovnoměrnou přípravu pokrmů.

Aby vámi připravovaná jídla byla stále stejně chutná, je potřeba po každých deseti použitích kameny vyčistit, a to buď v myčce na nádobí, nebo zapnutím přístroje na 15 minut naprázdno. Zhruba dvakrát do roka je pak potřeba kameny úplně vyměnit za nové.

Pakliže budete na lávovém grilu připravovat často větší množství porcí, bude pro vás patrně výhodnější plynový lávový gril, u kterého jsou lávové kameny nahrazeny sálavými topnými články s podobnými vlastnostmi.

Model do každého provozu

Lávové grily, elektrické i plynové, jsou k dostání ve více různých velikostech, ze kterých si vyberete podle zatížení vaší provozovny. Plynové lávové grily jsou kromě standardního stolního provedení k dispozici i s podstavcem, takže je možné jimi doplnit varnou linku v minutkové kuchyni.

S lávovým grilem dopřejete vašim hostům autentickou chuť, vůni i vzhled barbecue pokrmů bez rizika požáru v kuchyni.