Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Podle čeho vybrat profesionální výrobník těstovin do vaší restaurace

Blog

Kupované těstoviny se těm pravým domácím nemohou v žádném případě nikdy rovnat. Ví to i vaši hosté, a rozhodně to umí ocenit. Dopřejte jim tedy potěšení z různých druhů poctivých domácích těstovin.

Výrobník těstovin

Kupované těstoviny se těm pravým domácím nemohou v žádném případě nikdy rovnat. Ví to i vaši hosté, a rozhodně to umí ocenit. Dopřejte jim tedy potěšení z různých druhů poctivých domácích těstovin.

Historie výroby těstovin sahá až k počátku našeho letopočtu, ovšem podobu, jakou znáte dnes, dostaly až ve 13. století, kde jinde než v Itálii. Domácí těstoviny by tedy rozhodně neměly chybět na jídelním lístku žádné dobré (nejen) italské restaurace. Profesionální stroj na výrobu těstovin vám ulehčí práci a zaručí perfektní výsledky.

Výhody domácí přípravy těstovin

Kromě toho, že domácí těstoviny jsou skvělým lákadlem pro stávající i nové zákazníky, mají ještě jednu velkou výhodu. Vy sami si totiž určujete jejich přesné složení, takže máte 100% kontrolu nad konzistencí a vlastnostmi těsta na domácí těstoviny. Můžete přitom vsadit jak na klasiku ze semoliny, tak experimentovat a vytvořit například bezlepkovou variantu.

Vyberte si správnou velikost

Podle toho, kolik budete denně potřebovat vyrobit porcí čerstvých těstovin, si vyberte vhodnou velikost výrobníku. Sledujte přitom nejen objem nádoby na těsto v litrech, ale i maximální možnou váhu těsta v kilogramech a hodinový výkon přístroje.

Další důležité parametry

Až si vyberete správnou velikost, ujistěte se také, že má vámi zvolený model snadnou obsluhu a umožňuje vám bez problémů přidávat tekuté složky těsta i během zpracování. Neméně důležitý je i materiál výrobníku: ideální je kvalitní nerezová ocel. Jako poslední zkontrolujte i to, jak snadno lze vámi vybraný přístroj čistit.

Jaké těstoviny budete vyrábět?

Předem si také rozmyslete, jaký druh těstovin budete chtít vašim hostům nabízet, a podle toho si vyberte do přístroje odpovídající formy. Možností máte více než dost:

Dlouhé těstoviny

  • špagety o různém průměru od 1,1 až po 2,3 milimetru,
  • hranaté špagety,
  • bigoli: široké kulaté nudle,
  • linguine či taglioni: placaté tenké nudle,
  • tagliatelle a pappardelle: širší ploché nudle,
  • reginette: ploché nudle s ozdobně zvlněnými okraji.

Kratší duté těstoviny 

  • Makaróny lisci či rigati: krátké duté nudle,
  • cannelloni a cannelloni rigati: široké duté roury, především k zapékání,
  • gramigna: zahnuté duté nudle,
  • canestri: krátká a široká kolínka,
  • creste rigae neboli kohoutí hřebínky: kolínka s ozdobným hřebínkem,
  • cellentani: makaronky zatočené do spirály,

Ostatní krátké těstoviny

  • gnocchetti sardi: zahnuté vroubkované skořápky,
  • gemelli: spirálky,
  • strozzapreti: lehce zatočené podlouhlé těstoviny,
  • fusilli: tradiční vřetena.

Na dobrém výrobníku těstovin můžete ale bez obav připravovat třeba i bramborové noky. Vše záleží jen na vás a vaší fantazii.