Kupované těstoviny se těm pravým domácím nemohou v žádném případě nikdy rovnat. Ví to i vaši hosté, a rozhodně to umí ocenit. Dopřejte jim tedy potěšení z různých druhů poctivých domácích těstovin.
Kupované těstoviny se těm pravým domácím nemohou v žádném případě nikdy rovnat. Ví to i vaši hosté, a rozhodně to umí ocenit. Dopřejte jim tedy potěšení z různých druhů poctivých domácích těstovin.
Historie výroby těstovin sahá až k počátku našeho letopočtu, ovšem podobu, jakou znáte dnes, dostaly až ve 13. století, kde jinde než v Itálii. Domácí těstoviny by tedy rozhodně neměly chybět na jídelním lístku žádné dobré (nejen) italské restaurace. Profesionální stroj na výrobu těstovin vám ulehčí práci a zaručí perfektní výsledky.
Kromě toho, že domácí těstoviny jsou skvělým lákadlem pro stávající i nové zákazníky, mají ještě jednu velkou výhodu. Vy sami si totiž určujete jejich přesné složení, takže máte 100% kontrolu nad konzistencí a vlastnostmi těsta na domácí těstoviny. Můžete přitom vsadit jak na klasiku ze semoliny, tak experimentovat a vytvořit například bezlepkovou variantu.
Podle toho, kolik budete denně potřebovat vyrobit porcí čerstvých těstovin, si vyberte vhodnou velikost výrobníku. Sledujte přitom nejen objem nádoby na těsto v litrech, ale i maximální možnou váhu těsta v kilogramech a hodinový výkon přístroje.
Až si vyberete správnou velikost, ujistěte se také, že má vámi zvolený model snadnou obsluhu a umožňuje vám bez problémů přidávat tekuté složky těsta i během zpracování. Neméně důležitý je i materiál výrobníku: ideální je kvalitní nerezová ocel. Jako poslední zkontrolujte i to, jak snadno lze vámi vybraný přístroj čistit.
Předem si také rozmyslete, jaký druh těstovin budete chtít vašim hostům nabízet, a podle toho si vyberte do přístroje odpovídající formy. Možností máte více než dost:
Na dobrém výrobníku těstovin můžete ale bez obav připravovat třeba i bramborové noky. Vše záleží jen na vás a vaší fantazii.