Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Podle čeho vybírat termobox na jídlo, aby si uchovalo původní teplotu?

Blog

Provozujete cateringovou společnost, rozvážíte větší množství hotových pokrmů nebo prostě jen potřebujete udržet uvařená jídla teplá? Potom ve vaší výbavě rozhodně nesmí chybět termobox. Víte, jak vybrat ten správný?

Termobox s rybami

Provozujete cateringovou společnost, rozvážíte větší množství hotových pokrmů nebo prostě jen potřebujete udržet uvařená jídla teplá? Potom ve vaší výbavě rozhodně nesmí chybět termobox. Víte, jak vybrat ten správný?

Termoboxy na potraviny mají výborné termoizolační vlastnosti a pomáhají tak připraveným pokrmům uchovat si jejich původní teplotu. Vy tak můžete převážet hotová jídla z kuchyně do místa servírování bez obav, že hlavní chody vystydnou nebo saláty zteplají. I po několika hodinách se teplota v termoboxu uložených potravin změní jen minimálně.

Jak má být termobox velký

Termoboxy jsou pochopitelně k dostání v několika různých rozměrech a s různou kapacitou objemu. Nejmenší modely pojmou přibližně 17 litrů obsahu, ty největší zvládnou i více než 150 litrů.

Kvalitní modely termoboxů mají uvedenou rovněž kapacitu v počtu gastronádob, které jsou schopny pojmout. To může být pro mnohé provozovatele užitečnější informace, než obsah uvedený v litrech.

Ujistěte se, že vámi vybrané termoboxy jsou stohovatelné – tedy že je možné poskládat jich i několik na sebe do jedné stabilní konstrukce.

Přední nebo horní plnění?

Termoboxy se dají rozdělit na dva základní typy:

  • s plněním shora – s víkem,
  • s plněním zpředu – s dvířky.

Modely s horním plněním jsou menší co do kapacity, ale lehčí. V případě potřeby lze pokrmy servírovat přímo z nich, aniž byste museli vyndávat gastronádoby.

Termoboxy s předním plněním jsou sice těžké na nošení v rukou, ale mají vyšší kapacitu. Ve většině případů k nim lze dokoupit kompatibilní podvozek s kolečky, který přemisťování usnadní.

Tip

Pokud jste se rozhodli pro model s předním plněním, vyberte si ten, jehož dvířka je možné otevřít pod co největším úhlem. Otevírací úhel 270° zajistí, že dvířka termoboxu budou přiléhat k jeho boční stěně – a vy tak ušetříte cenný prostor.

Termobox: polystyren nebo polypropylen

Když se řekne termoizolační materiál, napadne vás nejprve polystyren. Je sice pravda, že polystyren dobře izoluje teplo a je zároveň lehký, ale jde-li o termoboxy, sáhněte raději po těch vyrobených z polypropylenu.

Polypropylen je mechanicky mnohem odolnější, vydrží sloužit déle, a dokonce jej lze mýt v myčce. Tento ekologicky šetrný materiál je přitom plně recyklovatelný a lehounký jako pírko.

S pokrmy uloženými ve vhodně zvoleném termoboxu, si klienti vaší cateringové firmy nebudou nikdy stěžovat na studené jídlo či zvadlý salát.