Pacojet recepty od světových kuchařů!

Pacojet 4 není jen stroj - je to nástroj, který posouvá kreativitu v kuchyni na zcela novou úroveň. Od jemných krémů a sorbetů po sofistikované emulse a pěny.

Pacojet oslovil ty nejlepší kuchaře z celého světa a společně s nimi vytvořil kuchařku receptů. Nyní se můžete inspirovat od těch nejlepších a nabídnou svým zákazníkům chuťové zážitky, které opravdu překvapí. Připravili jsme pro Vás výběr několika receptů, které ukazují, co všechno tento profesionální stroj dokáže.

 

Pacojet_proces

Hummus z červeného zelí

hummus
  • 220 g červeného zelí
  • 260 g cizrny
  • 30 ml citronové šťávy
  • 55 g tahini pasty
  • 45 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml vody
  • 2 g kmínu
  • 7 g soli

Nakrájejte kousky červeného zelí a smíchejte je se zbývajícími ingrediencemi, jednou zpracujte sadou Coupe a nalijte do pacotizační nádoby.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby proveďte pacotizaci: 10x za normálního tlaku.

Slaninové máslo s bylinkami

baconbutter
  • 350 g másla
  • 300 g křupavé slaniny
  • 10 g petrželky
  • 10 g pažitky
  • 4 g kajanského pepře

Nechte máslo změknout a nakrájejte slaninu na kousky. Smíchejte se zbývajícími ingrediencemi, nalijte do pacotizační nádoby a povrch uhlaďte.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby proveďte pacotizaci: 10x s přetlakem v režimu Jet.

Míchaná vídeňská ledová káva

kava
  • 250 ml mléka
  • 250 ml 30% smetany
  • 120 g cukru
  • 4x espresso
  • 6x vaječný žloutek
  • 5 g vanilkového lusku

Rozkrojte vanilkový lusk a vyškrábněte ho. Přiveďte smetanu s mlékem k varu, smíchejte žloutky s cukrem a vmíchejte, přidejte vanilku, zahřejte na 82 °C a sceďte, aby vznikla růžička. Vmíchejte espresso. Vyjměte lusk a směs nalijte do pacotizační nádoby.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby proveďte pacotizaci a vmíchejte šlehačku dle chuti.

Malinový sorbet s uzenou paprikou

raspberries
  • 500 g malin
  • 160 g nakládané uzené papriky
  • 160 g cukru
  • 20 g citronové šťávy
  • 300 ml vody
  • 0,25 g xantanové gumy

Maliny dejte do hrnce s okapanými kousky papriky. Přidejte cukr, vodu a vše vařte, dokud kousky papriky nezměknou. Poté směs rozmixujte na pyré a sceďte přes síto, aby neobsahovala žádné malinové pecičky. Nyní vmíchejte xantan do ještě teplého pyré a nalejte do pacotizační nádoby.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby 1x pacotizujte. Po pacotizaci by měl být sorbet znovu umístěn do mrazáku alespoň na 4 hodiny, aby se dosáhlo lepší konzistence.

Lososový tatarák

salmon
  • 500 g lososa
  • 25 g třtinového cukru
  • 17 g soli
  • 8,5 g citronu
  • 8,5 g pomeranče
  • 0,8 g koriandrových semínek
  • 6,5 g kopru

Lososa posypte třtinovým cukrem a solí, zabalte do potravinové fólie a nechte přes noc marinovat, poté opláchněte. Nakrájejte na kousky o velikosti cca 2x2 cm a naplňte spolu se zbývajícími ingrediencemi do pacotizační nádoby.
Jednou zpracujte sadou Coupe a dochuťte dle chuti.

Kuřecí fraška s česnekem a pažitkou

chickenFarce
  • 200 g smetany
  • 80 g nasekané pažitky
  • 200 g kuřecích prsou
  • 6 g soli

Nakrájejte kuře na kostky, smíchejte se zbývajícími ingrediencemi a vložte do pacotizační nádoby.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby 1x promíchejte s přetlakem.

Těsto na waffle

wafle
  • 250 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 175 ml mléka
  • 75 ml slunečnicového oleje
  • 30 g cukru
  • 2 g soli

Všechny ingredience smíchejte. Nalijte do pacotizační nádoby.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby 2x promíchejte do hladka a pečte ve vaflovači.

Tandoori marináda

Tandoori_Marinade_D
  • 500 g řeckého jogurtu
  • 20 g zázvoru
  • 15 g česneku
  • 5 g prášku garam masala
  • 3 g mletého kajanského pepře
  • 10 g mleté papriky
  • 3 g mletého kmínu
  • 35 ml citronové šťávy
  • 15 ml řepkového oleje
  • 4 g listů pískavice řecké seno
  • 10 g soli

Oloupejte a nahrubo nasekejte česnek. Zázvor nakrájejte na malé kousky o velikosti cca 0,5 cm. Všechny ingredience smíchejte a nalijte do pacotizační nádoby.
Uzavřete víčkem, označte štítkem a zmrazte při teplotě - 20 °C po dobu alespoň 24 hodin.
V případě potřeby 2x promíchejte za normálního tlaku.

 

pacojet_blog

 

S Pacojetem 4 se i ty nejsofistikovanější recepty stanou hračkou. Pustě se do experimentů a nechte svou kreativitu volně proudit!

Jedinečné recepty, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Pokud potřebujete poradit nebo vás zajímají další informace, neváhejte se na nás obrátit. Rádi se vám budeme věnovat.

KONTAKTY

Nezapomeňte také sledovat naše sociální sítě, kde pravidelně zveřejňujeme užitečné rady a tipy k jednotlivým produktům či značkám.

Facebook_logo_(square)Instagram_logo_2022.svg