Objevte hlavní výhody nerezového nábytku v gastro provozu

Publikováno 3. 3. 2023
Snad každý provozovatel gastro zařízení chce, aby bylo vybavení jeho kuchyně spolehlivé, odolné a snadno se udržovalo. Nábytek z nerez oceli tyto požadavky dokonale splňuje. Proč byste si jej měli pořídit i vy?
Nerezová ocel je materiál upravený tak, aby byl odolný vůči korozi, snadno se čistil i dezinfikoval a nevyvolával alergické reakce. Právě proto nachází uplatnění kromě zdravotnictví nebo potravinářství i také v gastronomii. A nemusí jít jen o nerezový dřez. Možností je mnohem víc.
Materiál, který něco vydrží
Nerezová ocel je vysoce odolná, a to nejen vůči mechanickým vlivům, ale i vůči vysokým teplotám. To z ní dělá materiál téměř předurčený pro využití v gastronomii. Jen tak snadno se nepoškrábe ani neodře a vydrží vám sloužit dlouhé roky. I při intenzivním používání navíc vypadá nerezové vybavení stále jako nové.
Další důležitou vlastností nerez oceli je, že nijak nemění vzhled, chuť ani aroma pokrmů, které s ní přijdou do kontaktu — což se nedá říct například o hliníku nebo litině. Proto je ideální pořídit si vybavení, které v kterékoliv fázi přípravy může přijít s potravinami do přímého styku, právě z oceli: ať už například gastro nerezový regál nebo různé gastronádoby.
Dokonalý materiál z hlediska hygieny
Nerezová ocel není porézní (na rozdíl například od dřeva), což znamená, že do sebe nevsakuje vlhkost, které je v každé kuchyni víc než dost. A nevytváří tak prostor, kde by mohly začít růst nežádoucí bakterie. Kromě toho do sebe neabsorbuje žádné pachy a potýkat se nebudete muset ani s neodstranitelnými skvrnami.
Na údržbu vybavení z nerezu si nebudete muset pořizovat žádný speciální prostředek, ani trávit v kuchyni dlouhý čas úklidem. Gastro nerezový stůl i ostatní vybavení z nerez oceli, například nerezovou skříň či nerezový vozík, stačí očistit horkou vodou, případně s trochou klasického saponátu.