Stále více domácností dnes nemá na vánoční pečení čas. Využijte toho ve svůj prospěch a nabídněte zákazníkům hotové voňavé cukroví různých druhů. Víte, v jaké troubě se vám bude péct nejlépe?
Stále více domácností dnes nemá na vánoční pečení čas. Využijte toho ve svůj prospěch a nabídněte zákazníkům hotové voňavé cukroví různých druhů. Víte, v jaké troubě se vám bude péct nejlépe?
V době adventu se cukroví hodí upéct i v dalších provozovnách, než jsou pekárny či cukrárny. Balíčky voňavých vánočních dobrot mohou nabízet i školní či závodní jídelny nebo restaurace. A během zimních dovolených mohou hostům osladit život i v hotelech nebo penzionech. Chcete-li se do tradičního pečení pustit, měli byste k tomu mít i správnou troubu. Jakou?
Je logické, že každý typ provozu si žádá své, a tak může mít pečení cukroví v horkovzdušné troubě zcela jinou podobu například v hotelové restauraci a v lokální pekárně s cukrárnou.
V menší restauraci, kde má každý centimetr prostoru v kuchyni cenu zlata, a kde se kromě pečení také vaří, bude pravděpodobně nejlepším řešením sporák s horkovzdušnou troubou v jednom.
Sporáky, kombinované s troubou jsou k dostání v několika rozměrech, s různým počtem plotýnek a až dvěma troubami, případně s jednou maxitroubou.
Důkladně si také promyslete, jestli dáte přednost modelu plynovému, či elektrickému, jelikož každý z typů nabízí jiné výhody.
Plynové sporáky s troubami nabízejí rychlejší prohřátí a jsou také o něco levnější. Plynové trouby však nedistribuují teplo tak rovnoměrně, jako ty elektrické, a samozřejmě pro ně potřebujete plynovou přípojku.
Elektrické sporáky s troubami se sice zahřívají pomaleji, ale o to rovnoměrněji. Jsou méně náročné na údržbu a nemusíte se bát úniku plynu, nicméně jsou trochu dražší než modely na plyn.
Do provozů, kde je pečení na pořadu dne, ale i do míst, kde se sice nevaří, ale jen ohřívá či rozpéká: tady všude využijete nejlépe konvekční troubu. Zařízení pracuje se systémem rovnoměrné cirkulace horkého vzduchu a v závislosti na vybraném modelu nabízí i celou řadu dalších doplňkových funkcí, jako je grilování, zapékání nebo zvlhčení vstřikováním horké páry.
Konvekční trouby pracují s vyššími teplotami než jejich klasické protějšky. To znamená i zkrácení doby pečení a tím pádem i úsporu času.
Ať už se rozhodnete péct v troubě, kterou již máte v provozovně, nebo si za tím účelem vyberete nový model, cukroví vaše zákazníky dozajista potěší. Nejoblíbenější jsou prý vanilkové rohlíčky...