Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Jak vybrat profesionální elektrickou škrabku na brambory do gastroprovozu

Blog

V dnešní době je téměř v jakémkoliv gastronomickém provozu ruční loupání brambor zcela nemyslitelné. Náročnost na čas i na zápěstí pověřené osoby by byla zcela neadekvátní. Právě od toho jsou tu elektrické škrabky brambor, které vám ušetří čas i námahu.

V dnešní době je téměř v jakémkoliv gastronomickém provozu ruční loupání brambor zcela nemyslitelné. Náročnost na čas i na zápěstí pověřené osoby by byla zcela neadekvátní. Právě od toho jsou tu elektrické škrabky brambor, které vám ušetří čas i námahu.

Vařené nebo šťouchané brambory, bramborová kaše i domácí hranolky jsou, a ještě dlouho budou, nesmírně oblíbené přílohy. Potřebujete-li ale připravit větší množství porcí najednou, chce to něco lepšího, než je obyčejná ruční škrabka. Automatický stroj na škrábání brambor jich zvládne oloupat klidně až 20 kilogramů, a to během několika málo minut.

Jak funguje automatická škrabka

Podle kapacity jde buď o stolní, nebo samostatně stojící přístroj, do jehož nádoby vložíte brambory, a případně i jinou zeleninu, které potřebujete očistit. Vnitřek válce má brusný povrch, který při následném otáčení rovnoměrně zbavuje brambory slupek. Jelikož je přístroj napojen na vodu, jsou po vyjmutí brambory nejen oloupané, ale také omyté.

Člověk versus stroj

Pro lepší představu o výkonnosti automatické škrabky se podívejte na následující příklad:

I seberychlejšímu kuchaři zabere oloupání jedné brambory přibližně 20 vteřin. V průměru tedy zvládne zbavit slupky okolo 180 středně velkých brambor za hodinu, tedy asi 27 kilogramů.

Elektrická škrabka oloupe stejné množství v řádu několika minut, a do hodiny to může být klidně až 350 kilogramů — a navíc nebudou nikoho bolet ruce.

Elektrická škrabka na brambory

Do jakého typu provozu se hodí?

Škrabka na brambory najde uplatnění v nejširší paletě typů gastronomických provozů. Od menších restaurací a bister s teplým občerstvením, přes hotelové provozy, závodní jídelny, až po nemocnice, školní jídelny či pečovatelské domy.

Podle čeho vybrat automatickou škrabku

Stroj na škrábání brambor vybírejte vždycky podle potřeb a možností vašeho konkrétního provozu. Zohledněte tedy nejen objem brambor, které potřebujete mít připravené k přípravě, ale i velikost prostoru ve vaší kuchyni.

Při výběru modelu se pak dívejte jak na kapacitu, tedy množství, jež je přístroj schopen naráz zpracovat, ale také na hodinový výkon.

Jděte na to chytře, a pořiďte si do vaší provozovny odpovídající automatickou škrabku, která vám ušetří spoustu drahocenného času.