K vaření speciálních pokrmů i k ohřevu těch hotových je nejlepší vodní lázeň. Víte, jak ji správně používat a který typ bude nejvhodnější právě do vašeho provozu?
K vaření speciálních pokrmů i k ohřevu těch hotových je nejlepší vodní lázeň. Víte, jak ji správně používat a který typ bude nejvhodnější právě do vašeho provozu?
Hrnec na vodní lázeň se už dávno v profi gastro provozech nepoužívá: pro tento účel jsou na trhu samostatné speciální přístroje. Dodávají se v různých velikostech a o různé kapacitě, takže si rozhodně každý podnik najde svůj ideální model.
Vodní lázeň by neměla chybět v žádném cateringu, hotelové či restaurační kuchyni. Své využití však najde i v rychlém občerstvení, kavárnách.
Se specializovanými a k tomu účelu určenými přístroji není vodní lázeň žádná věda. Stačí jen vědět, jestli máte model na suchý přímý ohřev, nebo na ohřev nepřímý. U prvního typu se nádoba s pokrmem ohřívá přímo od topných těles, u druhého typu se nádoba na vodní lázeň ohřívá prostřednictvím teplé vody.
Kromě toho, že díky vodní lázni vydrží hotové omáčky i další pokrmy klidně až 2 hodiny při výdejní teplotě, hodí se přístroj mnohdy i přímo při přípravě jídel. Zejména u takových pokrmů, které jsou za normálních okolností náchylné k připalování nebo zkrátka vyžadují pomalejší proces vaření při nižších teplotách, jako:
Ať už se rozhodnete pro stolní model nebo pro přístroj, jenž bude součástí celé přípravné linky, vodní lázeň přinese do vašeho provozu celou řadu pozitiv:
Vodní lázeň zjednoduší život vám i vašemu personálu, a nejen to: zákazníky potěšíte lahodnými pokrmy o správné teplotě a v konečném důsledku ještě sami ušetříte.