Přihlášení
Zapomněli jste své heslo?

Nemáte ještě účet?
Registrujte se

Budete mít přehled o stavu své objednávky.

Registrovat se
Produkt byl vložen do košíku
Dokončit objednávku

Jak správně používat gastro vodní lázeň a který typ vybrat do vašeho provozu

Blog

K vaření speciálních pokrmů i k ohřevu těch hotových je nejlepší vodní lázeň. Víte, jak ji správně používat a který typ bude nejvhodnější právě do vašeho provozu?

Příprava čokolády ve vodní lázni

K vaření speciálních pokrmů i k ohřevu těch hotových je nejlepší vodní lázeň. Víte, jak ji správně používat a který typ bude nejvhodnější právě do vašeho provozu?

Hrnec na vodní lázeň se už dávno v profi gastro provozech nepoužívá: pro tento účel jsou na trhu samostatné speciální přístroje. Dodávají se v různých velikostech a o různé kapacitě, takže si rozhodně každý podnik najde svůj ideální model.

Vodní lázeň by neměla chybět v žádném cateringu, hotelové či restaurační kuchyni. Své využití však najde i v rychlém občerstvení, kavárnách.

Jak udělat vodní lázeň

Se specializovanými a k tomu účelu určenými přístroji není vodní lázeň žádná věda. Stačí jen vědět, jestli máte model na suchý přímý ohřev, nebo na ohřev nepřímý. U prvního typu se nádoba s pokrmem ohřívá přímo od topných těles, u druhého typu se nádoba na vodní lázeň ohřívá prostřednictvím teplé vody.

Co lze připravovat ve vodní lázni

Kromě toho, že díky vodní lázni vydrží hotové omáčky i další pokrmy klidně až 2 hodiny při výdejní teplotě, hodí se přístroj mnohdy i přímo při přípravě jídel. Zejména u takových pokrmů, které jsou za normálních okolností náchylné k připalování nebo zkrátka vyžadují pomalejší proces vaření při nižších teplotách, jako:

  • čokoláda,
  • cukrářské polevy,
  • fondán,
  • některé typy omáček.

Hlavní přednosti vodní lázně

Ať už se rozhodnete pro stolní model nebo pro přístroj, jenž bude součástí celé přípravné linky, vodní lázeň přinese do vašeho provozu celou řadu pozitiv:

  1. udržuje hotové pokrmy připravené k podávání, a to až po 2 hodiny,
  2. pomáhá redukovat množství vyhozených potravin,
  3. šetří práci kuchařů, kteří nemusejí připravovat jednotlivé porce,
  4. nerezová ocel, z níž jsou vodní lázně vyrobené, se snadno čistí i udržuje,
  5. přístroje mají jednoduché ovládání, se kterým zvládne pracovat každý zaměstnanec,
  6. většina modelů je snadno přenosná, a tudíž využitelná i v mobilním cateringu.

Vodní lázeň zjednoduší život vám i vašemu personálu, a nejen to: zákazníky potěšíte lahodnými pokrmy o správné teplotě a v konečném důsledku ještě sami ušetříte.