Snad každý, kdo pracuje v gastronomii, může potvrdit nakolik různorodá jsou někdy přání a požadavky zákazníků: a to i u tak zdánlivé maličkosti, jakou jsou vařená vejce.
Snad každý, kdo pracuje v gastronomii, může potvrdit nakolik různorodá jsou někdy přání a požadavky zákazníků: a to i u tak zdánlivé maličkosti, jakou jsou vařená vejce.
Pokud provozujete hotel, penzion nebo třeba i kavárnu, kde servírujete také snídaně či brunch, znáte to jistě sami: jeden host si přeje vejce vařené přesně tři a půl minuty, jiný osm a další zase patnáct, protože má strach ze salmonelózy. Takže z předem připravených vajíček natvrdo k snídani vám jich často dost zbyde, a vy pak musíte vymýšlet, jak s nimi naložit, abyste zabránili zbytečnému plýtvání.
S vařičem vajec ovšem můžete na podobné starosti klidně zapomenout. Stačí jej umístit na snídaňový bufet a nechat hosty, ať si sami určí, jak dlouho chtějí své snídaňové vejce povařit. Vy tak ušetříte čas, který byste jinak strávili vařením vajíček předem, a ušetříte si i starosti s přemýšlením, co udělat s vejci, která zbydou. Nemluvě o tom, že nebudete muset poslouchat námitky hostů, že je jejich vejce uvařené moc nebo málo.
Přístroj pracuje na principu ohřevu ve vodní lázni: topné těleso je umístěné pod nádobou s vodou a hliníkový plát pak zajistí rovnoměrné prohřátí celého dna vařiče. Přístroj je vybaven kontrolou teploty i bezpečnostním termostatem, takže práce s ním je naprosto bezpečná. Vejce se do horké lázně umísťují pomocí praktických drátěných košíčků s rukojetí, kterých se do vařiče vejde najednou až 10.
Hosté si tak mohou sami určit délku vaření a následně své vejce z lázně přemístí pomocí košíčku rovnou na talíř. Vaší jedinou starostí tak bude kontrola vodní hladiny v nádobě vařiče — ta by měla být vždy nad úrovní umístěných košíčků. S údržbou si také nemusíte dělat velké starosti; kompaktní přístroj se snadno čistí i skladuje.
Pro případ, že by někteří z vašich hostů byli ohledně délky vaření vajíček bezradní, můžete k přístroji umístit malou kartičku s nápovědou:
Nechte za sebe ráno alespoň část práce udělat někoho jiného. Vaši hosté budou spokojení, že dostali přesně to, co mají rádi, a vy ušetříte cenný čas.