Úspěch v profesionální gastronomii nezáleží jen na kuchaři, ale i na vybavení, které mu dáte k dispozici. Profi hnětač těsta je přitom jeden z nejlepších pomocníků, jaké můžete vašemu kuchaři poskytnout.
Absolutní nezbytností je hnětač těsta pro pekárny a cukrárny jakékoliv velikosti. Chybět by ovšem neměl ani v restauracích, pizzeriích, hotelových kuchyních či ve vybavení cateringu. Jak ale poznat mezi mnoha různými nabízenými modely hnětačů ten, který bude přesně na míru sedět požadavkům vaší kuchyně?
Dopředu si rozmyslete, na jaké druhy těsta či dalších surovin chcete hnětač využívat. Bude to víceméně jeden typ, nebo jich bude víc? Upotřebíte hnětač každý den, nebo jen jednou či dvakrát do týdne? Nezapomeňte ani na správný odhad potřebné kapacity s ohledem na velikost a vytíženost vašeho provozu. Jakmile budete mít jasno v odpovědích, můžete směle přikročit k detailnímu výběru.
Nesprávně vybraná velikost přístroje by vám v budoucnu přinesla jen samé těžkosti: příliš velký hnětač v malé provozovně je zbytečnou investicí, a neúměrně malý přístroj ve vytíženém provozu nezvládne zastat nepřetržité vytížení.
Důležitá je i velikost jedné dávky, ať už těsta nebo jiné suroviny, kterou budete v hnětači připravovat, stejně jako její konzistence. Kapacita nádoby hnětače je u většiny modelů uváděna v kilogramech, pro hnětení mouky, respektive těsta, i v litrech pro mísení tekutých surovin, jako jsou vejce nebo šlehačka.
S otázkou velikosti je úzce provázána i otázka provedení hnětače.
Jednotlivé modely hnětačů se od sebe liší rovněž principem technologie, pomocí něhož dochází k mísení ingrediencí.
Hnětače vám ušetří nejen namáhavou ruční práci, ale i spoustu drahocenného času. Pokud si vyberete ten správný, nebudete této investice rozhodně litovat.