Lisy na citrusy

Nabízíme širokou paletu lisů na citrusy, od malých ručních lisů až po profesionální automatické lisy na citrusové plody, určené do náročných restauračních a hotelových provozů.

Otevřený ruční lis na citrusy je určen zejména pro přípravu šťávy z čerstvých citrusových plodů. Jednotlivé modely se liší provedením a použitým materiálem. Lze vybrat modely s plastovou miskou (N 71, N 11, N 38) nebo model N 52 s nerezovou miskou hlavy lisu. Otevření lisy jsou vybaveny jedním nebo třemi vymačkávacími kužely pro lisování pomerančů, grapefruitů a limetek.

Pákový lis na citrusy je poloautomatickou variantou lisu na citrusy. Modely jsou vybaveny přítlačnou pákou s víkem, mikrospínačem automatického spuštění lisovacího kužele při stlačení přítlační páky, nerezovým lisovacím kuželem a nerezovou miskou. Půlky citrusových plodů se ručně vkládají na lisovací kužel a následně stačí přitlačit pákou. Robustní a kovová konstrukce lisů na citrusy s přítlačnou pákou model N 10 a N 70 a jejich modifikace v chromovém provedení, jsou výkonné lisy pro použití v provozech s vysokými nároky na výrobu čerstvé šťávy s citrusových plo­dů.

Automatický lis na citrusy je vhodný zejména do náročných provozů, kde je třeba zpracovat řadu plodů najednou. Automatické lisy Zumoval jsou vysoce kvalitní a robustní konstrukce, vyrábí se ve verzích s poloautomatickým a automatickým podavačem. Jedinou podmínkou je vkládat ovoce přibližně stejné velikosti a tvaru, zbytek již zajistí lis, který dokáže selektivně využívat dužinu, aniž by se do šťávy dostaly zbytky kůry. Lisy Zumoval jsou velice robustní, snadno rozebíratelné a vnitřní části se snadno udržují v čistotě. Lis je utěsněn proti vniknutí nečistot či hmyzu a disponuje také pojistkami proti přetížení či přehřátí. Automatické lisy na citrusy mohou pracovat po mnoho hodin bez údržby. V případě potřeby lze lisy vybavit podstavcem, zásobníkem, samoobslužným kohoutem či chlazením.