Kutry vertikální

Kutry vertikální

Vertikální kutry k postavení na zem jsou vhodné nejen do různých stravovacíh provozů – lahůdkařství, ci teringu, hotelů, restaurací, ale i nepotravinář­ských provozů – laboratoří aj. Umožňují zpracování masa, zeleniny a ovoce od hrubého rozsekání po nejjemnější kvalitu, přípravu paštik, majonéz, pyré, pomazánek a strouhanky, rovněž drcení ořechů a mandlí a hnětení těsta. Používání se k úpravě práškových směsí, homogenizaci, rozmíchání, rozpouštění, ředění, přípravě emulzí aj.

Zařízení jsou vybavena motorovou brzdou, magnetickou pojistkou, zajišťující při nesprávném sesazení zařízení nebo v momentu otevření víka, zastavení, popř. nespuštění kutru a pulsním tlačítkem, které dovoluje větší přesnost zpracování. U modelů R 23, R 30, R45, a R 60 je součástí digitální časovač 0 – 15 min. a stěrka víka. Díky průhlednému víku nádoby s otvorem lze přidávat za chodu další ingredience.

Kutry jsou standardně dodávány s celonerezovým tříúrovňovým nožem s rovným ostřím, demontovatelnou nádobou s vyklápěcím mechanismem, pouze u R 15 tento mechanismus není.

Doobjednat lze celonerezový nůž s hrubě zubatým ostřím nebo jemně zubatým ostřím. Nůž s rovným ostřím je vhodný pro přípravu emulzí, pěn, pomazánek, pro jemné i hrubé rozsekání masa a zeleniny. Nůž s hrubým ostřím vhodný pro hnětení, sekání oříšků, mandlí, pro zmrzlé potraviny a ostatní tvrdé potraviny. Nůž s jemným ostřím určen pro nejjemnější zpracování, sekání zeleného koření a bylinek.

Při zpracování menšího množství lze demontovat horní ostří nože a regulovat výšku spodního ostří.

U modelů R 23, R 30, R 45 a R 60 lze na vyžádání namontovat do nohou vysouvací kolečka.